Stand van de bouw van het Slachthuis District

23 juni '22

In het Slachthuis District wordt flink doorgebouwd. Graag nemen we jou mee bij de stand van zaken over de bouw.

image alt

Werkzaamheden van de verschillende blokken

Blok 1:
De fundering is gestort en de kanaalplaten liggen klaar voor afroep bij de prefab fabriek. De basis is gelegd. Als alle betonwanden bij gebouw 2 en 6 gestort zijn, zal hier op de begane grond ook worden gestart met de verdere ruwbouw.

Blok 2:
De ruwbouw is in volle gang. In week 24, de week van 13 juni, is het hoogste punt van dit blok aan de lange zijde bereikt. Aansluitend aan de ruwbouw worden de houten spouwbladen en dakkappen geplaatst en nu worden de verdere fasen doorlopen.

Blok 3:
Ook in dit blok is de ruwbouw inmiddels gereed en zijn de woningen wind- en waterdicht. Het metselwerk en de afbouw volgen aansluitend op gebouw 4. Momenteel worden buiten diverse voorbereidingen getroffen om te kunnen starten met het metselwerk en de afbouw.

Blok 4:
De ruwbouw is gereed en de woningen zijn wind- en waterdicht. Het metselwerk is gevorderd tot de eerste verdieping en de afbouw wordt binnenkort opgestart.

Blok 5:
De gevelsluiting schiet al behoorlijk op, ook zijn de dakpannen gelegd. Spoedig wordt de steiger afgebroken en diverse onderdelen afgerond. Verder is de afbouw in de woningen in volle gang. Aansluitend komen de algemene ruimten, de parkeergarage, de binnentuin en de verdere terreininrichting aan bod.

Prognose van de oplevering

Op dit moment is de prognose om de woningen van Blok 2 in het 1e kwartaal van 2023 en de woningen van Blok 1 in het 3e kwartaal van 2023 op te leveren. Voor blok 5 is de verwachting dat de woningen halverwege oktober worden opgeleverd. De woningen van Blok 3 en 4 zullen in het 4e kwartaal van 2022 worden opgeleverd.

Benieuwd naar de woningen? Bekijk de woningen in 3D
Op de hoogte blijven? Meer nieuws over het district