Stand van de bouw van het Slachthuis District

26 september '22

In het Slachthuis District wordt flink doorgebouwd en de woningen en appartementen van fase 1 zijn in de afrondende fase. Graag nemen we jou mee bij de stand van zaken over de bouw van beide fases van dit nieuwbouwproject in Haarlem.

image alt

Blok 5

De afbouw van blok 5 is in volle gang. De aanleg van de binnentuin is inmiddels gestart en de montage van de balkonhekken en -beglazing gaat spoedig starten. Dat ziet er al mooi uit hè. Daarnaast is het aanbrengen van het straatwerk in de parkeergarage bijna klaar.

image alt

Blok 4

De steigers zijn door de aannemer weggehaald en de afbouw is begonnen. De laatste stappen van deze woningen worden nu genomen. Binnenkort wordt ook een start gemaakt met het straatwerk.

image alt

Blok 3

Twee weken geleden, in de week van 12 september, is het metselwerk afgerond en de steigers worden nu afgebroken. Nu zijn de woningen echt goed te zien. De volgende stap is de ruwe afbouw. De afrondende fase is in zicht voor blok 3. Spannend!

Prognose van de oplevering fase 1

Over de oplevering van de woningen heeft aannemer De Nijs het volgende vermeld: "Op dit moment is de prognose om de woningen van Blok 5 vanaf half november van 2022 en de woningen van Blok 3 en 4 aansluitend in het 4e kwartaal van 2022 op te leveren. Let op, een prognose is een inschatting op basis van een gemaakte planning waarbij rekening wordt gehouden met onwerkbaar weer. Een prognose kan door allerlei omstandigheden worden beïnvloed."

image alt

Blok 2

Ook de werkzaamheden van fase 2 lopen voorspoedig. De betonnen casco van fase 2 is inmiddels klaar. De montage van de prefab wanden en daken was eind week 37 gereed. Er is gestart met het metselwerk van de buitengevel en ook de eerste dakpannen zijn gelegd. 

image alt

Blok 1

De beganegrondvloer en wanden zijn klaar en het ziet er bijzonder strak uit. De eerste vrachten breedplaat zijn ook al gemonteerd en de eerste fase van het beton storten van de eerste verdieping is in volle gang. 

Prognose van de oplevering fase 2

Over de oplevering van fase 2 schrijft aannemer De Nijs het volgende: "Op dit moment is de prognose om de woningen van Blok 2 in het 1e kwartaal van 2023 en de woningen van Blok 1 in het 3e kwartaal van 2023 op te leveren. Let op, een prognose is een inschatting op basis van een gemaakte planning waarbij rekening wordt gehouden met onwerkbaar weer. Een prognose kan door allerlei omstandigheden worden beïnvloed."

Benieuwd naar de woningen? Bekijk de woningen in 3D
Op de hoogte blijven? Meer nieuws over het district