Nieuwbouw is de omlijsting van het oude Slachthuis

11 september '20

Als geboren Haarlemmer, muzikant én architect past het Slachthuisdistrict als een jas bij Joeri van Ommeren. Met zijn team van Van Ommeren Architecten is hij verantwoordelijk voor de nieuwbouw die in het Slachthuisdistrict verrijst. “De nieuwbouw met zijn rijkdom aan woningtypes omlijst de oude gebouwen van het Slachthuis, waarin ook het nieuwe popcentrum zich vestigt. Een dynamische stadse plek om te wonen.

image alt

Wonen voor iedereen én met oog op de toekomst

Dynamisch, inclusief, duurzaam en passend bij het Haarlemse. Dat zijn de termen die als vanzelf bij Joeri van Ommeren naar boven komen als je naar het Slachthuisdistrict vraagt. Hij geeft daarbij een inspirerende inkijk in het gebied. Joeri: “Ik vind het als architect en als Haarlemmer een eer om hieraan mee te werken. In het Slachthuisdistrict komt alles samen. In het oude Slachthuis bloeit straks de Haarlemse muziekscène en voel je de stadse dynamiek. De karakteristieke gebouwen liggen als parel binnen het nieuwe woongebied. Dat een rijkdom aan woningtypes heeft - klein en groot, huur en koop - zodat het echt een inclusieve buurt wordt. Water en groen verbinden alle onderdelen van het plan.”

image alt

Nieuwbouw en oudbouw versterken elkaar

Joeri is verantwoordelijk voor de nieuwbouw in het Slachthuisdistrict. Er komen 6 gebouwen die de karakteristieke oude gebouwen en het Slachthuisplein omlijsten. “Door met de architectuur van de nieuwbouw aan te sluiten op de karakteristieken van het slachthuis, versterken de verschillende gebouwen elkaar. We creëren rust in het straatbeeld, doordat het metselwerk bijvoorbeeld dezelfde baksteen-penantenstructuur krijgt. Daarnaast pakken we ook uit: we maken groene kopgevels met metselwerkreliëfen, waar planten door de metselwerkdetails heen lijken te groeien.”

Lees het hele interview

Wil jij wonen in het Slachthuisdistrict?

Bekijk het woningaanbod, laat je gegevens achter door je aan te melden voor de projectfase en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen. De planning is dat in november de eerste 64 woningen in gebouw 3, 4 en 5 in verkoop gaan.

Schrijf je in en blijf op de hoogte!
  Haarlem-Oost West Thuis Best
  Perfect bereikbaar