Wonen in Haarlem

Binnen tien minuten fietsen sta je midden in hartje Haarlem. Een stad bomvol geschiedenis en dat zie je terug. Als je alle rijksmonumenten wilt bekijken ben je wel even bezig, het zijn er namelijk maar liefst 1.177. De Grote Markt is het hart van de oude binnenstad. Schuif lekker aan op een terras voor een kopje koffie of dineer met uitzicht op de Sint-Bavokerk.

Haarlem-Oost west thuis best 

De komende jaren verandert het stadsdeel Oost in een bruisende stadswijk, onder meer door de transformatie van het Slachthuisdistrict. Wonen, werken en ontspannen in een duurzame en vooral gezellige omgeving. In het hele stadsdeel worden nieuwe woningen, klein en groot, en voorzieningen gebouwd. Hoe levendig wil jij hier wonen?

image alt

Haarlem museumstad

Hou je van kunst en cultuur? Dan is Haarlem voor jou The place to be. Breng vooral een bezoekje aan het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. Ook het Frans Hals Museum is absoluut een bezoekje waard. Waar je hart ook sneller van gaat kloppen, je vindt het vast in één van de 18 musea in Haarlem. 

image alt

Uit in Haarlem

Er is iedere avond wel wat te beleven in Haarlem. Of je nu zin hebt in een goede film, een bezoekje aan het theater of gewoon ouderwets doorzakken in de kroeg, Haarlem heeft het allemaal.

Evenementen voor jong & oud
Het hele jaar door worden er evenementen voor jong en oud georganiseerd. Vergaap je aan de praalwagens van het bloemencorso, vier je vrijheid tijdens het oudste Bevrijdingsfestival van Nederland of ga een dagje naar de kermis. Geniet daarnaast van lekker eten en oorstrelende muziek tijdens een van de vele culinaire en muzikale stadsevenementen in Haarlem.

Een vraag? Wij staan je graag te woord
Wanneer gebeurt er wat? Bekijk de planning