Creëer een inspirerende werkplek in je nieuwe woning

22 september '20

Als je thuis werkt, wil je dat het liefst zo ongestoord mogelijk doen. Dan is het fijn om een eigen werkkamer aan huis te hebben. Een goed ingerichte werkplek waar jij je prettig voelt, waar je gemakkelijk een aantal uur per dag kunt doorbrengen. Om achter je computer te vergaderen, de naaimachine te laten draaien of de schilderskwast te hanteren. Een fijne plek kan al het verschil maken in hoe productief en creatief je bent. We geven je wat tips!

Opgeruimd staat netjes

Als je regelmatig thuis werkt, is het fijn als jouw werkplek in een aparte ruimte is, zodat je werkspullen uit het zicht blijven. En je de keukentafel kunt bewaren voor gezellige diners of ochtenden lang de krant lezen. Maar ook al heb je een kamer waarvan de deur dicht kan: zorg dat je werkplek opgeruimd is. Een opgeruimd hoofd begint namelijk bij een opgeruimde werkplek! Berg papieren op in overzichtelijke ladekastjes, zet je schilderskwasten in kleurrijke potten en berg je naaigaren op in handige manden.

image alt

Inspiratie maakt motivatie

Een opgeruimde werkruimte hoeft helemaal niet saai te zijn, en kan je juist motiveren. Hang bijvoorbeeld een memobord op met inspirerende quotes, groepeer je vakantiesouvenirs in de kast of hang kunst aan de muur. Ook een beetje kleur doet wonderen: denk bijvoorbeeld aan een vaas met gekleurde bloemen. Sowieso zijn bloemen en planten een must voor op je werkplek. Ze fleuren niet alleen de ruimte op, maar ze verminderen ook stress en zorgen voor een betere luchtkwaliteit.

image alt

Werkplek op de begane grond

Wist je dat alle pleinwoningen in gebouw 5 een werkkamer hebben op de begane grond? Met raampartijen tot aan de vloer waardoor een zee aan licht de kamer in komt. Natuurlijk daglicht maakt je alerter, gelukkiger en productiever. En dat is wel zo prettig! Bovendien zorgen de ramen voor een prachtig uitzicht over het Slachthuisplein. Je werkkamer wordt een inspirerende plek om je te focussen, maar waar je in de pauze ook makkelijk ontspant.

Heb je wel oren naar een kantoor of creatieve werkruimte aan huis? Kies dan voor een van de pleinwoningen in gebouw 5. Maar ook in de woningen in gebouw 3 en 4 is er voldoende ruimte om een slaapkamer in een werkplek om te toveren!

Bekijk het actuele woningaanbod en wie weet kun jij binnenkort beginnen met het inrichten van jouw eigen werkplek.

Woningaanbod
  De architect vertelt
  Zo centraal ligt het Slachthuisdistrict