Wat te doen in Haarlem deze zomer?

29 juni '23

Haarlem, de parel van de steden! Deze zomer bruist de stad als nooit tevoren met een overdosis aan geweldige evenementen die je zintuigen doen tintelen. Bereid je voor op een onvergetelijke tijd, want we hebben de crème de la crème voor je op een rijtje gezet:

image alt

Tijd voor een festival

Hofjesconcerten

Geniet van een magische middag tijdens de Hofjesconcerten op zaterdag 1 juli 2023! Van 13:00 tot 17:00 uur worden de prachtige historische hofjes omgetoverd tot een romantische setting waar getalenteerde musici je betoveren met hun melodieën. Laat je meevoeren in een wereld vol klassieke muziek, waar elk hofje zijn eigen verhaal vertelt en de noten door de eeuwenoude stenen dansen. Kom en geniet van de betoverende sfeer en de prachtige muziek tijdens de Hofjesconcerten, een middag die je zeker niet wilt missen.

Parksessies Haarlem 2023

Beleef de magie van Parksessies, hét kunstfestival in Haarlemmerhout! Van 13 t/m 16 juli 2023 vult dit betoverende evenement de stadsparken met kunst, theater en muziek. Laat je inspireren door intrigerende installaties, ontroerende theatervoorstellingen en hypnotiserende muziek. Parksessies nodigt je uit om de alledaagse sleur te doorbreken en je onder te dompelen in een wereld vol creativiteit en verbinding. Mis deze unieke ervaring niet!

Haarlem Jazz Festival

Laat je meevoeren op de ritmische golven van de jazzmuziek die de straten vullen. Van swingende optredens op de grote podia tot intieme jazzsessies in gezellige kroegen, dit festival is een ware ode aan de jazz. Bereid je voor op onvergetelijke melodieën die je ziel in vuur en vlam zetten. Het Haarlem Jazz Festival vindt plaats van Van 16 augustus tot en met 20 augustus 2023.

image alt

Heerlijk eten en drinken in Haarlem

TAPT Festival Haarlem 2023

Stap in de ultieme feestmodus, want TAPT Festival Haarlem 2023 komt eraan! Op vrijdag 28 juli en zaterdag 29 juli 2023 is het weer tijd om te genieten van een onvergetelijk festival in Haarlem. Eten, drinken en dansen staan centraal, en wij kunnen niet wachten! Trommel je beste maatjes op en laat samen de bloemetjes buiten zetten. Dit weekend belooft een spectaculair feest te worden vol gezelligheid. Geniet, speel, ontspan en dans terwijl je geniet van de lekkerste drankjes en hapjes die er te vinden zijn!


Haarlem Culinair 2023

Ontdek de culinaire verrukkingen van Haarlem tijdens Haarlem Culinair 2023! Van donderdag 3 augustus tot en met zondag 6 augustus 2023 kun je vier dagen lang je smaakpapillen verwennen op de sfeervolle Grote Markt. Regionale restaurants staan klaar om je te trakteren op heerlijke proeverijen. Op donderdag opent het culinaire festival van 17.00 tot 23.00 uur, terwijl de overige dagen je van 13.00 tot 23.00 uur kunt genieten. Het beste nieuws? De toegang is gratis! Laat je zintuigen prikkelen en dompel jezelf onder in de smaakvolle wereld van Haarlem Culinair 2023.

ProefPark Haarlem 2023

Ontdek de smaakexplosie van ProefPark Haarlem 2023! Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september 2023 vindt de negende zomereditie plaats in het prachtige Kenaupark. Dit nazomerfestival is geliefd onder de inwoners van Haarlem vanwege de grote verscheidenheid aan foodtrucks die de hoofdrol spelen. Van Spaanse calamaris tot Australische kangaroo ballen en van glutenvrij en lactosevrij tot veganistisch; bij ProefPark Haarlem vind je meer dan 99 verschillende gerechten om van te watertanden. Benieuwd naar het boeiende programma van ProefPark Haarlem 2023? Ontdek het hier!

Tijd om te lezen deze zomer? Bekijk het magazine
Heb je een vraag? Neem contact met ons op