Update bestaande gebouwen op het Slachthuisterrein

1 maart '24

Op het Slachthuisterrein zijn er afgelopen tijd veel nieuwbouwwoningen gebouwd, maar er staan ook nog een aantal oorspronkelijke gebouwen op het terrein. Wat is de stand van zaken voor deze gebouwen? We vertellen je het graag in deze update

Update stand van zaken

De ontwikkelcombinatie werkt al enige tijd aan de transformatie van de bestaande gebouwen (exclusief het popcentrum) op het Slachthuisterrein. Inmiddels zijn de vergunningen voor alle gebouwen, behalve de stallen, afgegeven en onherroepelijk geworden. Dit betekent dat er gestart mag worden met de renovatie. 

Plan van aanpak

Per gebouw wordt er gewerkt aan een plan van aanpak. Ondanks de onherroepelijke vergunning kan er op dit moment helaas niet overgegaan worden tot renovatie. Dit heeft te maken met de bouwkosten die de afgelopen jaren extreem gestegen zijn. Op dit moment worden er verschillende opties verkend, maar is er nog geen oplossing gevonden voor het mogelijk maken van nieuwe functies.

Voor de commerciële ruimten in het hoofdgebouw zijn er diverse enthousiaste partijen die zich graag vestigen in het hoofdgebouw. Omdat er nog geen planning is voor de werkzaamheden, zijn er nog geen huurcontracten gesloten. In de kantine en directeurswoning van het Slachthuisterrein is het plan om appartementen te realiseren. Hierover worden nog gesprekken gevoerd met een partij voor de realisatie van de appartementen. Voor de invulling van de voormalige stallen wordt er uitgezocht of hier mogelijkheden zijn voor een maatschappelijke invulling (zorg). Wanneer we nieuws hebben over de voortgang van de bijgebouwen, delen we weer een update.

Iets vragen? Contact
Meer nieuws lezen? Nieuwsberichten