Popcentrum Slachthuis heropent deuren

17 oktober '22

Het popcentrum ‘Slachthuis’ is vanaf 14 oktober weer open gegaan. Het popcentrum in het Slachthuis District biedt verschillende oefenruimtes aan Haarlemse muzikanten. Het popcentrum bevindt zich in het oude slachthuis, dat tot 1992 nog in gebruik was, en heeft daarmee een centrale plek in het Slachthuis District. Het gebouw is in de afgelopen grondig verbouwd en is nu onder meer het nieuwe onderkomen van het popcentrum.

image alt

Talent uit Haarlem

Het resultaat van de verbouwing mag er zijn. In het vernieuwde gebouw kunnen muzikanten hun hart ophalen en naar hartenlust oefenen. “Popcultuur en de ontwikkeling van lokaal poptalent is onlosmakelijk verbonden met Haarlem en haar inwoners. Haarlem heeft veel talent voortgebracht,” schrijft de organisatie op hun eigen website. Enkele artiesten uit Haarlem zijn Boudewijn de Groot, Roel van Velzen en Chef' Special.

Popcentrum was grote wens

Een goede plek om te kunnen oefenen is zodoende essentieel in Haarlem, zeker na de sluiting van Daisy Bell in 2014, vonden de muzikanten. “Poppodium Patronaat en cultureel centrum Hart hebben de handschoen samen opgepakt, en Haarlem heeft de oproep gehoord. Met steun en erkenning vanuit de gemeente komt deze langgekoesterde droom eindelijk in vervulling met de opening van het Slachthuis in stadsdeel Oost: Een bijzondere broedplaats voor het regionale poptalent en een verrijking van muziekstad Haarlem.”

Meer weten over het popcentrum? Bezoek de website
Benieuwd naar het Slachthuis District? Bekijk de configurator