Koel nieuws uit Kenia!

30 juni '21

De koelcellen van het oude slachthuis in Haarlem hebben hun nieuwe bestemming bereikt! Nadat ze jaren dienst deden in Haarlem krijgen de koelcellen een tweede leven in Kenia; zo duurzaam is het Slachthuisdistrict.

image alt

Duurzaamheid

Het hergebruiken van de koelcellen past in de duurzaamheidsstrategie van de ontwikkelaars van het nieuw te bouwen Slachthuisdistrict in Haarlem. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van dit project. Zo worden de toekomstige woningen onder meer uitgevoerd met zonnepanelen, een warmtepomp en is er veel ruimte voor groen. In het plan is verder aandacht voor waterberging binnen de ontwikkeling zelf en voor flora en fauna. Zodoende past het hergebruiken van goede materialen die uit het oude slachthuis komen perfect in die lijn.

Foto: een deel van de koelcellen op het voormalige Slachthuisterrein.

Op naar Kenia!

Een match met rozen- en avocadokweker Mount Elgon in Kenia was snel gemaakt. Zij hadden behoefte aan goede koelcellen en konden de oude koelcellen, gedemonteerd door Markus B.V., uit Haarlem goed gebruiken. Inmiddels wordt er al hard gewerkt aan de opbouw hiervan. Uiteraard moesten deze (hergebruikte) koelcellen op transport, maar dat was niet anders geweest als het bedrijf in Kenia voor nieuwe koelcellen had gekozen.

Koelcellen van het oude Slachthuis duurzaam hergebruikt

Blijf op de hoogte

Wil je meer weten over de plannen van het Slachthuisdistrict? Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina en blijf op de hoogte.

  Bekijk het woningaanbod
  Meer nieuws