Gebouw 1: speels én ingenieus

21 augustus '21

Een groot deel van de woningen uit de nieuwe fase van Slachthuisdistrict vind je in Gebouw 1. Dit is een speels en vooral geen rechttoe-rechtaan gebouw. Met maar liefst 5 verschillende woningtypen: de Park-, Stads- en Pleinlofts, de Stadswoningen en de Pleinwoningen. En die woningtypen zijn ingenieus met elkaar verbonden. Maar hoe dan? Omdat een beeld (vaak) meer zegt dan duizend woorden, hebben we een dwarsdoorsnede laten maken van het deel van Gebouw 1 met 4 woningtypen. Dan wordt het in één oogopslag een stuk duidelijker. Kijk je met ons mee?

Eerst een toelichting

Allereerst een toelichting op de dwarsdoorsnede, om verwarring te voorkomen. Voor een volledig en helder beeld van de woningen in dit deel van Gebouw 1 is de dwarsdoorsnede van de 4 woningtypen links en rechts niet gelijk. Zo zie je rechts bijvoorbeeld de trappartij van een Pleinwoning en links 2 slaapkamers van een Stadswoning. Een dwarsdoorsnede alleen, dat vinden we weer te karig. Daarom in tekst (onder de dwarsdoorsnede) een korte beschrijvende rondleiding. 

Doorsnede Gebouw 1 Slachthuisdistrict

There we go!

We starten op de begane grond, in de openbare parkeergarage (1.), met links de stadskant en rechts de pleinkant. Hier parkeer je je auto of stal je de (bak)fiets. Op begane grondniveau vind je verder links (2.) de Stadslofts en rechts (3.) de Pleinlofts. Met een eigen opgang aan de voorzijde van de woning, een eigen tuintje voor de Stadslofts en een gezellige straat bij de Pleinlofts.

De entree van de Stads- en Pleinwoningen vind je in de gemeenschappelijke tuin vanaf de eerste etage (4.) Links ga je de Stadswoningen (5.) binnen. Hier vind je op de 1e verdieping de keuken, de woonkamer en een balkon. Via de trap bereik je de 2e verdieping (6.) met 3 slaapkamers en een badkamer. De zolder (7.) is een ‘onbenoemde ruimte’, met mogelijkheden voor van alles. Bijvoorbeeld een extra slaapkamer, thuiswerkplek of wasruimte.

 Ga je mee naar de overburen die in een Pleinwoning wonen? In deze woning is bijna identiek met op de 1e verdieping (8.) de keuken, de woonkamer en een balkon. Via de trap loop je door naar de 2e verdieping (9.) waar je 3 slaapkamers en een badkamer vindt. De zolder van de Pleinwoningen (10.) kan je naar eigen inzicht indelen. Zie jij jezelf al op de verdieping aan werkruimte maken of krijgen de kinderen er een speelplek? 

Haaks op dit deel van Gebouw 1 vind je de Parklofts. Vanuit de gemeenschappelijke tuin kijk je uit naar de galerijen van dit deel van Gebouw 1 (11.)

Bekijk de woningtypen
  Bekijk de woningen
Gebruik de woonconfigurator Voor een beter beeld van het Slachthuisdistrict