Een fijne woonomgeving voor kinderen

27 augustus '20

De woningen in het Slachthuisdistrict zijn qua grootte bij uitstek geschikt om met kinderen in te wonen. En ook de buurt zelf én de directe omgeving zijn voor je kroost aantrekkelijk om te ontdekken. Als ze klein zijn nog onder toeziend oog van mama of papa, maar later trekken ze er gewoon zelf met de fiets op uit. Wat er zo fijn is voor de kinderen? 

Auto’s uit het straatbeeld

In het Slachthuisdistrict brengen we de auto’s zoveel mogelijk buiten beeld. Dat betekent parkeren buiten de buurt, straatjes met eenrichtingsverkeer en natuurlijk het autovrije Slachthuisplein. Hierdoor is de buurt voor kinderen veilig om te verkennen en kunnen ze zorgeloos met hun fietsjes en stepjes rondcrossen.

 

image alt

Gemeenschappelijke tuin

Woon je in gebouw 5? Dan heb je de beschikking over de ruime collectieve binnentuin. Hier is het voor de allerkleinsten veilig buitenspelen. Ook wanneer jij in de pannen staat te roeren heb je ze vanuit het keukenraam in het vizier. Verderop binnen het Slachthuisdistrict vind je ook groene ontmoetingsplekken. Spreek hier eens af met buurtgenoten voor een borrel of koffie en laat de kinderen lekker ravotten.  

Speelgelegenheden

In Haarlem-Oost zijn er voldoende speelgelegenheden voor jonge én oudere kinderen. Direct om de hoek van het Slachthuisdistrict ligt de speeltuin Kindervreugd. Hier klauteren en klimmen je kinderen lekker over de toestellen en spelen de kleintjes in de zandbak. Het Burgemeester Reinaldapark is de ideale plek voor de oudste kids om een potje te voetballen (op het Cruyff Court), vliegeren of gewoonweg te chillen.

Kindvriendelijk uiteten

Midden in het Burgemeester Reinaldapark ligt het Pannenkoeken Paradijs Haarlem. Met natuurlijk - maar niet alleen - pannenkoeken, én veel speelgelegenheid. Zowel buiten als binnen, waar er voor de oudere kids zelfs een speelkelder/gameroom is. Vanuit het Slachthuisdistrict zijn ook de terrassen aan de Spaarne en lunchrooms in de binnenstad prima met de fiets te bereiken.

image alt

Ruime keuze in scholen en opvang

Het is natuurlijk fijn als kinderen lopend of met de fiets naar school kunnen. Vanuit het Slachthuisdistrict is dat zeker mogelijk! De pubers kunnen bijvoorbeeld aan de overkant van de Schipholweg terecht bij het Haarlem College, een vmbo-school. Maar ook het Christelijk Lyceum en het Gymnasium liggen op fietsafstand. De dichtstbijzijnde basisschool is de RKBS St. Bernardus. Maar ook de openbare en de vrije school liggen op loop- en fietsafstand. Net als de kinderopvang!

Meer weten over de omgeving? Lees meer over Haarlem
Meer weten over het woningaanbod? Naar de woningen