6 tips om weer te aarden na een verhuizing

8 augustus '23

Gefeliciteerd, je bent verhuisd! Ben je al helemaal gesetteld? Verhuizen kost veel energie en het zorgt soms voor heftige emoties. Van het huis vinden tot een hypotheek regelen en de overstap maken naar een nieuwe omgeving. Dan moet alles nog een plek krijgen, inclusief jijzelf. Dat is natuurlijk niet niks. Gun jezelf de nodige tijd en ontspanning, zodat je optimaal kunt genieten van jouw plek. Wij delen 6 ideeën om weer te ontspannen na je verhuizing.

image alt

1. Neem tijd voor jezelf

Na een periode van onrust en continu in de regelmodus zitten is het weer tijd voor jou, je partner en/of gezin. Een dag aanrommelen in je nieuwe huis kan best fijn zijn. Hang op de bank met jouw favoriete tijdschrift of boek, ga een avondje Netflixen of laat een keer eten bezorgen (support your nieuwe locals!).

2. Boek een massage

Massages doen wonderen. Een ontspanningsmassage is een rustige variatie op de klassieke massage en speciaal bedoeld voor mensen die hun lichaam en spieren willen ontspannen. Uiteindelijk zorgt een ontspannen lichaam weer voor een rustige geest. Plus: een uur helemaal voor jezelf, klinkt goed toch?

image alt

3. Ontdek de omgeving

Een nieuw huis komt (doorgaans) met een nieuwe omgeving. Een ander uitzicht, onbekende buren en nog te ontdekken routes. Leer de buurt kennen! Zoek uit waar je het glas wegbrengt, waar je een mooie wandeling maakt of scheur op een huurscooter langs de beste terrassen. Met een beetje hulp van Google of gewoon op de bonnefooi.

4. Nodig vrienden of familie uit

Te leuk toch om je nieuwe huis aan vrienden en familie te laten zien? Hoe vaker je mensen uitnodigt, hoe meer het als jouw plek gaat voelen. Een gezellig diner of uitgebreide borrel met jouw dierbaren is de perfecte gelegenheid om ontspannen bij te kletsen.

image alt

5. Borrel met de nieuwe buren

Misschien moet je uit je comfort zone stappen of kun je juist niet wachten om kennis te maken met jouw nieuwe buren. Maar onthoud: bij nieuwbouw ben je niet de enige die verhuist. Dat je tegelijk ergens nieuw komt wonen schept meteen een band. Een goede basis voor gezellige ontmoetingen en een spontane borrel om elkaar te leren kennen.

6. Maak een to-do list

Blijft er toch nog van alles door je hoofd spoken? Zet het op papier! Er is altijd wel wat te doen, zeker in een nieuw huis. Wanneer je al je gedachten en to do’s gewoon opschrijft merk je al snel dat je meer ruimte krijgt in je hoofd. En dan is het nu tijd om even lekker te ontspannen.

Iets vragen? Contact
Meer nieuws lezen? Nieuwsberichten