Nieuwbouw is de omlijsting van het oude Slachthuis

14 september '20

Benieuwd of het Slachthuisdistrict in Haarlem-Oost jouw plek is? Dan geven we je hier vast 5 goede redenen om de stap te wagen naar deze nieuwbouw op een historische plek!

image alt

1. De voordelen van nieuwbouw

De woningen en appartementen zijn helemaal nieuw. En dat is hartstikke fijn! Nieuwbouw brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd (wat zorgt voor comfort én een lagere energierekening), heb je weinig onderhoudskosten dankzij alle nieuwe en duurzame materialen en voldoen de woningen aan de wettelijke eisen voor geluidsisolatie (lekker rustig dus).

image alt

2. Wonen waar de historie toekomst krijgt

De meeste gebouwen van het oorspronkelijke slachthuisterrein - het slachthuis, de directeurswoning, de kantine, watertoren en de stallen - blijven behouden en krijgen een nieuwe functie. In deze gebouwen vind je straks hét popcentrum van de stad, horecagelegenheden en bedrijfsruimtes voor startende ondernemers. De nieuwbouwwoningen staan zij aan zij met deze karakteristieke gebouwen. De historie krijgt hier toekomst!

image alt

3. Kindvriendelijke woonomgeving

Auto’s blijven grotendeels uit het straatbeeld, er is eenrichtingsverkeer en het Slachthuisplein blijft zelfs helemaal autovrij. Dit maakt het voor kinderen wel zo veilig om in de buurt of in de gemeenschappelijke binnentuin te spelen. Met bovendien een speeltuin en een groot park om de hoek is het hier heerlijk wonen voor kinderen. Voor zowel de jonkies als voor de pubers.

image alt

4. Binnen handbereik: ontspanning en recreatie

Heb je even? Op het slachthuisterrein zelf ontspan je straks op een terrasje of in de gemeenschappelijke binnentuin. Op een steenworp afstand vind je het Burgemeester Reinaldapark waar je kunt sporten, spelen en relaxen. Ook het stadse Haarlemmerhoutpark is vlakbij. Haarlem wordt bovendien omarmd door het recreatiegebied Spaarnwoude en de stranden van Zandvoort. Ren jij mee in de Strong Viking Run of duik je liever in de golven?

image alt

5. Optimale bereikbaarheid

Vanuit Haarlem-Oost ben je met de auto vlot op de N205 en snelwegen richting Schiphol of Amsterdam. Extra fijn: het Slachthuisdistrict wordt volop in gericht op duurzaamheid. Je hoeft dus niet je eigen auto te kopen, maar kunt gebruik maken van het deelautoconcept en nog leuker, zelfs van een deelfiets. Dat scheelt weer ruimte in je berging.

En om duurzaam te blijven reizen, het openbaar vervoer is vanaf het Slachthuisdistrict ook goed te bereiken. Je loopt in een oogwenk naar de bushaltes aan de Slachthuisstraat, het Reinaldapark of de Zomervaart. Rijd met de bus naar Haarlem Centraal Station of naar station Haarlem-Spaarnwoude. Liever op de fiets naar het station? Dat kost je slechts 10 minuten.

Overtuigd

Ben jij na het lezen van dit bericht overtuigd en wil je de stap wel wagen? Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Slachthuisdistrict. Je krijgt als eerste een bericht wanneer de verkoop start.

Schrijf je in en blijf op de hoogte!
  Haarlem-Oost West Thuis Best
  Perfect bereikbaar