Goed voorzien in het Slachthuisdistrict

Nu nog een industrieel terrein, straks een bijzondere nieuwe stadswijk met karakter. In de monumentale panden komen nieuwe hippe horecagelegenheden, een popcentrum en werkplekken. Rondom het Slachthuisdistrict vind je meerdere winkels, supermarkten en zorgvoorzieningen. Net als kinderdagverblijven en basisscholen voor de kleinsten; je pubers zijn met tien minuten fietsen op de middelbare school.

Sporten, spelen en soezelen

Vlak naast het Slachthuisdistrict ligt het Burgemeester Reinaldapark, een levendig stadspark waar je lekker kunt sporten en luieren. Hardlopen, wandelen, hangen aan het klimrek, tennissen of voetballen, het kan allemaal. Of fiets naar het rustgevende stadspark Haarlemmerhout en droom lekker weg op een bankje onder de bomen of op een kleed in de zon.

Uitwaaien in de Kennemerduinen

Heb je wat meer uitdaging nodig? Op twintig minuten rijden liggen het strand en de Kennemerduinen. Ga je voor een strandwandeling of laat je je kuiten branden in de duinen? Je komt hoe dan ook lekker uitgewaaid en voldaan weer thuis.

Oud is nieuw

Het Slachthuisdistrict is een duurzame stadswijk. Niet alleen door de nieuwbouw die voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen en door de groene omgeving, maar ook door het hergebruik van de bestaande monumentale panden. Het slachthuis, de directeurswoning, de kantine, watertoren en de stallen krijgen allemaal nieuw leven ingeblazen.

image alt

Van de regen in de drup

We kunnen er niet omheen: het regent nou eenmaal wel eens in Nederland. Dan kunnen we dat regenwater maar beter zo goed mogelijk benutten. Het regenwater in het Slachthuisdistrict wordt opgevangen en gebruikt om alle stukken groen in de buurt water te geven. En dat zijn er nogal wat. Van verticale wanden tot gemeenschappelijke binnentuinen: al dat groen zorgt voor verkoeling en ontspanning.

image alt

Het nieuwe Slachthuisterrein in z'n geheel wordt een bijzondere ontmoetingsplek in Haarlem. Voor oude én nieuwe Haarlemmers. Een nieuw woon- en werkgebied met een rijk Haarlems verleden. Waar je muziek kunt maken en luisteren, lekker kunt eten en drinken en je kennis en diensten uitwisselt. 

Slachthuisterrein.nl
Een vraag? Wij helpen je graag verder
Er is altijd wat te doen Bekijk bruizend Haarlem