Decemberupdate Slachthuisdistrict

28 december '21

In deze decemberupdate lees je hoe de bouw van Slachthuisdistrict er momenteel voor staat, kun je je als creatieve ondernemer aanmelden voor een werkplek op het slachthuisterrein en kom je meer te weten over de plannen van popschool Patronaat op deze locatie.

image alt

Bouwupdate

Het bouwterrein wordt op dit moment uitgebreid aan de zuidzijde, nu de Internationale School deze locatie vanaf de kerstvakantie niet meer gebruikt als schoolplein. Vanaf de 2e week van januari 2022 zal worden gestart met het aanbrengen van hekwerken en het verwijderen van een kunstwerk, waarna het terrein wordt ingericht. Met boringen worden de WKO-bronnen aangebracht. Het op diepte brengen van de bron ter plekke van gebouw 5 is reeds afgerond, in de loop van december brengen we de WKO-bron bij gebouw 1 op diepte. In het nieuwe jaar de laatste bron aan de kopzijde van gebouw 2. Daarnaast wordt het grondwerk van de gebouwen 1, 2 en 6 op hoogte gebracht. De funderingen van de nieuwbouwwoningen van de gebouwen 3, 4 en 5 zijn inmiddels gereed. De ruwbouw van gebouw 5 is bijna op de 3e verdieping. Het tempo zit er goed in! Van gebouw 4 is de begane grond klaar inclusief het vlechtwerk van de wanden. Wanneer de wandencyclus van gebouw 5 gereed is gaan we starten met de wanden van gebouw 4 en vervolgens van gebouw 3. De begane grond vloer van gebouw 3 zal eind dit jaar gereed zijn. We maken ons eveneens op voor de start van de werkzaamheden in fase 2 in het nieuwe jaar. 

image alt

Wonen in Slachthuisdistrict

Dit najaar is, na de zeer succesvolle verkoop van fase 1 (helemaal uitverkocht, oplevering woningen voorzien in 2022), de verkoop gestart van fase 2 van het nieuwbouwproject Slachthuisdistrict. Inmiddels is 85% van de 79 appartementen en woningen (Parklofts, Stadslofts, Pleinwoningen en Herenhuizen) verkocht.

Aanmelden als reservekandidaat is nog mogelijk. Ga naar de pagina woningen, selecteer jouw favoriete bouwnummer en klik op 'zet me op de wachtlijst'. Vul vervolgens je gegevens aan en sla deze op. Indien er een optant afvalt, worden kandidaten van de wachtlijst benaderd.

Naar woningen
image alt

Popschool Patronaat

Het geluidsdichte popcentrum verrijst in de ruim 1200 vierkante meter grote hal E van het Slachthuisterrein. Het zal gaan bestaan uit acht oefenruimtes, die het hele muzikale segment in de stad gaan bedienen, van klein tot groot, van jong tot oud. Daarbij komen er leslokalen voor de popschool en wordt er plaats gemaakt voor een presentatieruimte met een klein podium. Op deze plek op het Slachthuisterrein zullen in de nabije toekomst veel Haarlemmers oefenen, les krijgen en spelen. De bouw van de popschool vordert gestaag: gevel- en dakherstel is bijna gereed en bouwbedrijf de Nijs is nu volop bezig met het aanbrengen van gevelkozijnen. Inpandig is de staalconstructie gereed inclusief de eerste fase betonvloeren. Begin december is gestart met de binnen-afbouw inclusief de (her-)montage van de gevelkozijnen. Voor de gevelinspectie is er inmiddels ook gestart met steigerwerk bij de watertoren.

Jouw werkplek op het Slachthuisterrein

Slachthub wordt een hub voor digitale creatieve ondernemers. Beheerder Klein Haarlem huisvest onder andere muziekondernemers, conceptbureaus, designers, architecten en websitebouwers. Slachthub beschikt over meer dan 3.000 m2 aan kantoorruimtes die in 2023 zullen worden opgeleverd.

Heb je interesse? Meld je dan aan via onderstaande button.

Naar Slachthub
Vragen? Neem contact op
Aanmelden voor de reservelijst? Naar de woningen