Druk bezochte informatiebijeenkomst Slachthuishof

20 maart '19

Op dinsdagavond 19 maart organiseerde gebiedsontwikkelaar BPD samen met aannemersbedrijf De Nijs en andere betrokken partijen een informatieavond. Een informatieavond voor de buurt over de plannen rondom het (voormalige) Slachthuisterrein.

Presentatie van de architect

Ruim 100 belangstellenden waren aanwezig bij de presentatie van de plannen voor het voormalige Slachthuisterrein, onder andere door architect Hans van Heeswijk. Na afloop was er gelegenheid om vragen te stellen bij de stands 'wonen', 'openbare ruimte', 'plan/mobiliteit' en 'programmering'.

Buurtactiviteiten en workshops
Zowel de dag- als de nachtburgemeester van het Slachthuishof waren ook aanwezig. Zij zullen beiden de tijdelijke programmering van diverse activiteiten op het terrein gaan verzorgen. Maandag 10 juni as. vindt de kick-off daarvan plaats op het terrein van het Slachthuishof. Deze 2e Pinksterdag zullen tal van (buurt-)activiteiten en workshops op de locatie plaatsvinden.

De bouwwerkzaamheden starten eind van dit jaar met het Popcentrum in het oude Slachthuisgebouw. Dit is ook het eerste onderdeel van het project dat zal worden opgeleverd. Daarna volgt de nieuwbouw.  In het plan Slachthuishof zijn in totaal ruim 160 koop-en huurwoningen voorzien. De oplevering van het gehele hof staat gepland eind 2022.

Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de activieiten rondom het Slachthuishof? Schrijf je op deze website in voor de nieuwsbrief. 

Schrijf je nu alvast in